Cowboy för en dag!

Vi leker Cowboys för en dag Oscar & Fredrik blev utmanade av Ola Udd som driver Rommele Ranch att prova på westernridning, Ola utlovar även en överraskning i slutet på dagen! Varken Oscar eller Fredrik har ngn tidigare erfarenhet av att rida så självklart antog vi utmaningen. Dagen börjar med att vi sitter med Ola, Emil och Håkan som ger oss en inblick i westernridningen och allt vad det innebär. Sedan bär det av till paddocken för att sitta upp. Vi får i uppdrag att skritta, trava och rygga sedan skall vi klara av en hinderbana! När vi är färdiga i paddocken får vi våran överraskning . Vi skall få prova på att skjuta med pumphagel, gevär, revolver och pistol. Dessa vapen är ju en dela av en cowboys vardag. Hur tycker du att det gick för oss i dagens utmaning, skriv gärna en kommentar…

Oscar & Fredrik utmanar Antonio Hysen i att äta Cremebulle

Oscar & Fredrik utmanar Anton Hysén “Vem äter sin krämbulle snabbast?” Missa inte poddavsnittet med Anton där vi pratar om årets homo 2021 hur är det att duscha med hetro killar i omklädningsrummet och mycket mer!

Agneta Sjödin gästar Oscar & Fredrik

Oscar & Fredrik möter TV-profilen, författaren och poddaren Agneta Sjödin. I dagens avsnitt pratas det om allt från pilgrimsresor, tecken från andra sidan till UFO:s.

Tempelriddare & Långskallar

I dagens avsnitt befinner vi oss i biblioteket på Naturhistoriska museet i Göteborg tillsammans med Hans Oreheim. Vi fördjupar oss i ämnena Tempelriddare och Långskallar. Visste du att tempelriddarna genom sin enorma rikedom och sina många privilegier var en stor och viktig maktfaktor. 1307 så fängslade den franske kungen Filip IV större delen av orden och lät senare avrätta dom. (Filip IV hade under tidigare år lånat otroligt mycket pengar av orden och ville förmodligen inte betala tillbaka dessa)…

Spökjakt på Gärdhems Kyrkoruin

Oscar & Fredrik åker till Gärdhems Kyrkoruin tillsammans med Oscars dotter Leah för att utforska denna ruin ifrån 1100 talet. Vem eller vad skrämmer Leah i mörkret..

Oscar & Fredrik blir dubbade till riddare

VI befinner oss i biblioteket på Naturhistoriska museet i Göteborg tillsammans med Hans Oreheim. Missa inte att lyssna på det senaste avsnittet där poddar finns. 165 Tempelriddare & Långskallar med Hans Oreheim

Leva för två med Pia Rockström

I dagens avsnitt möter Oscar & Fredrik författaren Pia Rockström som skrivit boken Leva för Två. Boken tar upp hur tvillingar upplever det när dom förlorar sin tvilling. Vi pratar b la om sorgehantering och hur starka banden är mellan tvillingar par oavsett om det är en eller fleräggstvillingar. Visste du att 1 av 83 födslar är tvillingar i Sverige..

Vi möter arkeologen Hans Oreheim

Arkeologen som kan komma att förändra framtiden

Mystiska dörrar i världen

Oscar berättar om 3 mystiska dörrar som finns i världen. Vill ni höra om fler mystiska saker eller fler dörrar då får ni gärna prenumerera och tumma upp våran video.

Title
.