Bell Witch är en legendarisk historia om en hemsökning som ägde rum i Tennessee under tidigt 1800-tal. Berättelsen om Bell Witch har förts vidare genom generationer och har blivit en av de mest välkända spökhistorierna i amerikansk folklore.

Bell-familjen bodde i Adams, Tennessee, under tidigt 1800-tal. John Bell, familjens patriark, var en bonde och markägare i området. En dag år 1817 såg John Bell en konstig varelse i sin majsfält. Varelsen beskrevs ha kroppen av en hund och huvudet av en kanin. Varelsen försvann innan John hann få en närmare titt.

Efter synen av den konstiga varelsen började konstiga saker hända i Bell-hushållet. Familjen började höra konstiga ljud på natten, som knackningar och skrapljud. Ljuden följdes ofta av ljudet av en kvinnas röst som sjöng hymner. Till en början trodde familjen att det bara var vinden eller djur utanför. Men när ljuden fortsatte och blev alltmer frekventa började familjen misstänka att något övernaturligt var i farten.

När hemsökningen fortsatte började Bell-familjen uppleva mer skrämmande händelser. Familjemedlemmar rapporterade att de blivit slagna, sparkade och nypna av en osynlig kraft. John Bell var särskilt riktad av enheten och han började uppleva fysiska åkommor som tillskrevs Bell Witch. Det sägs att häxan tog på sig ansvaret för Johns sjukdom och eventuala död.

Bell Witch gjorde också sin närvaro känd för samhället. Besökare i Bell-hemmet rapporterade att de såg konstiga skepnader, som en svart hund och en kvinna i en grön klänning. Vissa besökare påstod till och med att de hade attackerats av häxan. Bell Witch var känd för att vara särskilt grym mot dem som försökte kommunicera med henne eller ställa henne frågor.

Hemsökningen av Bell-familjen varade i flera år. Till slut blev en lokal skollärare vid namn Richard Powell involverad i utredningen av Bell Witch. Powell påstod att han hade kommunicerat med häxan och lärt sig hennes verkliga identitet. Enligt Powell var Bell Witch anden av en granne vid namn Kate Batts, som hade ett agg mot Bell-familjen. Batts hade dött flera år tidigare och hade lovat att hemsöka John Bell och hans familj.

Oavsett om Bell Witch var anden av Kate Batts förblir en fråga om debatt. Men legenden om Bell Witch har fortsatt i över två århundradenBell familjens hem står fortfarande kvar i Adams, Tennessee, och är en populär destination för spökjägare och paranormala entusiaster.

Slutligen är Bell Witch en skrämmande berättelse från Tennessee som har fascinerat människor i generationer. Medan den verkliga identiteten av Bell Witch kanske aldrig kommer att vara känd, fortsätter legenden att fascinera.