Poltergeist-fenomenet har fascinerat människor i århundraden och har gett upphov till otaliga spökhistorier och skräckfilmer. En av de mest kända poltergeist-historierna är den om Enfield Poltergeist som utspelade sig i norra London i slutet av 1970-talet.

Enfield Poltergeist började som en serie av små händelser i huset där Peggy Hodgson bodde med sina fyra barn i Enfield, en förort till London. Peggy och hennes barn påstod att de hörde mystiska ljud i huset, såsom bankningar på väggarna och röster som kom från tomma rum. Till en början tog ingen av dem det på allvar, men snart blev händelserna allt mer intensiva och skrämmande.

Ett av de mest dramatiska ögonblicken under händelsernas gång var när Peggy och hennes grannar hörde en av hennes döttrar skrika i rädsla. När de sprang upp på övervåningen fann de henne hängande i luften utan någon synlig anledning. Familjen Hodgson blev allt mer rädda och kallade till slut på hjälp från experter på paranormala fenomen.

Flera experter, däribland parapsykologen Maurice Grosse och författaren Guy Lyon Playfair, besökte huset och dokumenterade händelserna. De såg sängar röra sig, högsta våningen i huset vibrera och hörde mysteriösa röster som talade till dem. Det fanns också rapporter om föremål som flög genom luften och dörrar som öppnades och stängdes av sig själva.

Efter flera månader av undersökningar och observationer kom experterna fram till att det var en poltergeist som orsakade händelserna. De kunde dock inte förklara vad som orsakade fenomenet eller varför det hände just där.

Historien om Enfield Poltergeist fångade allmänhetens uppmärksamhet och det blev stora rubriker i media. Det blev också en kontroversiell historia eftersom vissa människor trodde att det var en bluff och att familjen Hodgson manipulerade händelserna för att få uppmärksamhet.

Trots kontroverserna fortsatte händelserna att ske i huset under flera år och det är fortfarande en av de mest kända poltergeist-historierna i världen. En film baserad på historien, “The Conjuring 2”, släpptes år 2016 och gjorde Enfield Poltergeist till ett välkänt namn igen.

Slutsatsen är att Enfield Poltergeist är en av de mest kända och fascinerande poltergeist-historierna. Även om det fortfarande finns debatt om vad som verkligen hände i huset, kan ingen veta.