The Amityville Horror är en historia som skakade om världen när den först publicerades på 1970-talet. Boken, som påstås vara en sann berättelse, har senare blivit en känd film och har inspirerat många andra skräckfilmer och böcker. I denna blogg kommer vi att utforska historien om The Amityville Horror och dess skrämmande händelser.

Huset på 112 Ocean Avenue i Amityville, New York, är platsen för denna hemska historia. År 1974 flyttade familjen DeFeo in i huset. DeFeos familjebestod av föräldrarna Ronald och Louise samt deras fyra barn; Dawn, Allison, Marc och John. Men bara ett år senare, den 13 november 1974, begick Ronald Jr. massmord och dödade hela sin familj med ett hagelgevär.

Ett år senare, 1975, flyttade George och Kathy Lutz in i huset med sina tre barn. Men efter bara några dagar började de uppleva obehagliga händelser i huset. De rapporterade om höga ljud, skuggor och konstiga lukter. De hävdade också att det fanns en ond närvaro i huset som gjorde dem sjuka.

George och Kathy anlitade en grupp parapsykologer för att undersöka huset. De påstod att de kände av en negativ energi och att det fanns spår av paranormal aktivitet i huset. En av de mest skrämmande händelserna var när en röst sa “Get out!” till George och Kathy.

Familjen Lutz började uppleva allt mer intensiva händelser i huset, inklusive besök av “flygande figurer” och “demoniska gestalter”. En av de mest kända händelserna var när en präst kom för att välsigna huset och en röst skrek “Will you help me?” till honom. Han påstod senare att han kände en ond närvaro i huset.

Efter bara 28 dagar flyttade familjen Lutz ut ur huset. De hävdade att de inte kunde stå ut med den onda närvaron längre och att de var rädda för sina liv. De sålde huset till en annan familj som aldrig rapporterade om några ovanliga händelser i huset.

The Amityville Horror har blivit en av de mest kända spökhistorierna genom tiderna. Många tror att det verkligen fanns en ond närvaro i huset, medan andra tror att historien är en bluff. Oavsett vad man tror så har historien skapat en rädsla för vad som kan dölja sig bakom stängda dörrar.