Teorier om speglar och deras potential att få tillgång till andra dimensioner eller kommunicera med högdimensionella varelser är mestadels spekulativa och har inte bevisats.

Med det sagt, i vissa övernaturliga eller paranormala trosuppfattningar anses speglar ha vissa krafter eller förmågor. Till exempel tror vissa kulturer att speglar är portaler till andevärlden eller till andra dimensioner. De används i spirituella övningar för att kommunicera med förfäder eller att utföra spådom.

I vissa spökhistorier och legender anses speglar vara hemsökta eller att ha förmågan att fånga andar eller andra övernaturliga entiteter. I dessa berättelser betraktas speglar ofta som farliga eller till och med onda föremål som bör undvikas eller användas med försiktighet.

Det finns också vissa tro att speglar kan användas för skydd eller för att avvärja onda andar. Vissa människor placerar speglar i sina hem eller på sina kroppar för att reflektera negativ energi eller för att avvärja påverkan av onda entiteter.’

En historia

Det var en ung kvinna vid namn Maria som just hade flyttat in i en gammal Viktoriansk herrgård. Herrgården var känd för att vara hemsökt, men Maria trodde inte på spöken och tyckte att det var bara en dum vidskepelse.

En dag, medan hon utforskade herrgården, stötte Maria på en antik spegel på vinden. Hon drogs omedelbart till den och bestämde sig för att ta den till sitt sovrum.

Den natten gick Maria och lade sig känslan av en konstig närvaro i hennes rum. Hon kunde inte skaka av sig känslan av att någon eller något tittade på henne.

När hon sov började Maria drömma mardrömmar om en kvinna som var fångad i spegeln. Kvinnan bad Maria att befria henne, men Maria visste inte hur.

Nästa morgon vaknade Maria känsla sig skräckslagen och förvirrad. Hon tittade i spegeln och såg reflektionen av kvinnan från hennes mardröm stirra tillbaka på henne. Kvinnan var fångad i spegeln och kunde inte fly.

Maria insåg alldeles för sent att herrgården verkligen var hemsökt, och hon hade tagit med sig en farlig föremål in i sitt rum. Hon tog snabbt bort spegeln och förvarade den på vinden, men kvinnans spöke fortsatte att hemsöka henne varje natt i hennes drömmar.

Från den dagen gick Maria aldrig in på vinden eller tog med sig några föremål in i sitt sovrum utan att noggrant undersöka deras historia och ursprung. Hon hade lärt sig den hårda vägen att vissa saker är bäst att lämna orörda.